جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چرا در باب زندگانی و شهادت قمر بنی‏هاشم کتاب نوشتم؟

زمان مطالعه: 2 دقیقه

جناب مستطاب حجةالاسلام والمسلمین علامه‏ی محقق، آقای حاج شیخ باقر شریف قرشی در کتاب ارزشمند «العباس بن علی علیهماالسلام«، حیات فرزندش را مرهون عنایات قمر بنی‏هاشم حضرت ابوالفضل العباس علیه‏السلام می‏داند. وی در مقدمه‏ی کتابش چنین می‏نویسد:

هنگامی که عباس علیه‏السلام به شهادت رسید، امام حسین علیه‏السلام غربت، تنهایی و فقدان برادر را احساس کرد و همه‏ی آرزوی خود را در زندگی از دست داد و به تلخی بر او گریست و با قلبی حزین بر او ندبه کرد و سپس به میدان جنگ شتافت تا خود نیز به شهادت رسید و برادر را در بهشت برین دیدار کرد.

سلام خدا بر تو باد ای ابوالفضل که در زندگی و شهادتت، آینه‏ی تمام‏نمای همه‏ی ارزشهای انسانی بودی، و همین افتخار تو را بس، که به تنهایی نمونه‏ی والایی از شهیدان طف بودی که به قله‏ی مجد و کرامت دست یافتند.

چند سال قبل بر آن بودم تا شرف نوشتن سیره‏ی ابوالفضل العباس علیه‏السلام، پیشاهنگ شرافت و کرامت این امت، را نصیب خود سازم. یکی از فضلا و آقایان حوزه‏ی علمیه‏ی نجف نیز این درخواست را از من داشت، لیکن اشتغال به نوشتن دائرة المعارفی درباره‏ی امامان اهل‏بیت علیهم‏السلام مرا از اجابت این خواسته بازمی‏داشت، تا آنکه یکی از فرزندانم دچار حادثه‏ای ناگوار شد و من و او، خاضعانه، از خداوند رفع گرفتاری را مسئلت

نمودیم. خداوند متعال دعای من و او را اجابت کرد و او را نجات داد – الحمدلله.

پس از آن، فرزندم از من خواست کتابی درباره‏ی زندگی و شهادت ابوالفضل علیه‏السلام بنگارم و من هم خواسته‏اش را برآوردم. موضوعی را که در دست نوشتن داشتم متوقف کردم و به امید آنکه خداوند موفقم گرداند تا به گونه‏ای روشن و کامل با در نظر گرفتن واقعیت و حفظ حقیقت، آنچه را بایسته است بنگارم، متوجه ابوالفضل علیه‏السلام گشتم و گام در این راه نهادم که، «مرا لطف تو می‏باید، دگر هیچ«. (1).


1) نقل از: زندگانی حضرت ابوالفضل العباس علیه‏السلام، ترجمه‏ی کتاب شریف العباس بن علی علیه‏السلام ترجمه‏ی سید حسن اسلامی، از انتشارات جامعه‏ی مدرسین حوزه‏ی علمیه‏ی قم.