جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پیشگفتار (5)

زمان مطالعه: 3 دقیقه

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین و لعنة الله علی أعدائهم و غاصبی حقوقهم و منکری فضائلهم و مناقبهم من الجن و الانس أجمعین من الأولین و الآخرین الی یوم الدین.

خداوند را سپاس سزاوار است و درود و رحمت خدا بر خاتم انبیاء حضرت محمد بن عبدالله و جانشینان معصوم و مظلوم و پاک آن حضرت و سلام و درود بر خاندان رسول خدا صلی الله علیه و آله که برای برپاداری دین خدا، از جان گذشته تا اسلام و دین خدا را جهانی کردند.

کتابی که اکنون از نظر خواننده می‏گذرد یکی از مجلدات دائرةالمعارف حضرت قمر بنی‏هاشم اباالفضل العباس علیه‏السلام می‏باشد. البته قلم قاصر نمی‏تواند به شایستگی به معرفی شخصیت بزرگ پرچمدار کربلای امام حسین علیه‏السلام بپردازد چرا که نمی‏توان مراتب کمال و فضائل آن دلبند علی بن ابی‏طالب علیه‏السلام را درک کرد.

هم‏چنین خدا را شکر می‏کنیم که با بضاعت اندک این کتاب شریف به طور متعدد چاپ شده و به زبان‏های مختلف زنده دنیا ترجمه و پخش شده است.

مخالفین و معاندین اهل‏بیت علیهم‏السلام از زمان رسول خدا صلی الله علیه و آله بنابر این داشته‏اند که اهل‏بیت علیهم‏السلام را به هر طریقی که شده نابود کنند. ولی خدای متعال هم دین خودش را یاری می‏کند که در این آیه‏ی شریفه می‏خوانیم:

(یا أیها الذین آمنوا ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم) (1).

حضرت قمر بنی‏هاشم اباالفضل العباس علیه‏السلام برای خدا کارهایی را انجام داد.

آن یکتاپرست الهی برای خدا شروع کرد و هدفش همیشه خدا بود. حضرت اباالفضل العباس علیه‏السلام فرزند شجاع حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی‏طالب علیهماالسلام با کسی شوخی نداشت و کارهای او همیشه برای خدا بود. آنجا که در روز عاشورا فرمود:

والله ان قطعتموا یمینی‏

انی احامی ابدا عن دینی‏

قسم حضرت قمر بنی‏هاشم علیه‏السلام به این سادگی نبوده است. آن پسر مرد دین امیرمؤمنان علی علیه‏السلام است که در میدان جنگ، دشمن خونخوار از او تقاضای شمشیر می‏کند، آن حضرت مردانه شمشیرش را به وی می‏دهد و بعد که از حضرت سؤال می‏شود: شما چرا شمشیر را به او داده‏اید؟

می‏فرماید: برای علی ننگ است چیزی بخواهند او دست رد به سینه‏اش بزند.

آفرین بر این بزرگمرد تاریخ که هیچ وقت مادری چنین فرزندی نیاورده است.

ما در این کتاب و مجلدات پیشین، پیش از شروع کرامات اجمالی از زندگانی درخشان و سراسر افتخار مولود کعبه، مظلوم تاریخ و شهید محراب که خود

حضرتش در پاسخ آن عرب فرمود:

یا اعرابی! أنا أعظم ظلامة منک، ظلمنی المدر و الوبر، و لم یبق بیت من العرب الا و قد دخلت مظلمتی علیهم. و ما زلت مظلوما حتی قعدت مقعدی هذا. (2).

ای عرب بادیه‏نشین! ستمی که به من شده از ستمی که به تو شده بزرگتر است. کلوخ‏ها کرک‏ها نیز به من ستم کردند، هیچ خانه‏ای از عرب نماند مگر این که به من ستم کردند. من پیوسته مورد ستم واقع شدم تا خانه‏نشین گشتم.

به اندازه‏ی وسع خود در این رابطه مطالبی به رشته‏ی تحریر درآورده‏ام تا آنها را به دوستان و شیعیان و آزادمردان تقدیم نمایم. امید است ان شاء الله مورد رضایت آن حضرت قرار گیرد.

درخور ذکر است که برای حفظ وحدت و یکپارچگی نثر کتاب، مطالب منقول از مآخذ گوناگون با حفظ کامل معنا و مضمون، تلخیص یا ویرایش شده است. امید است این اثر ناچیز مورد توجه و قبول حضرت بقیة الله الاعظم حجة بن الحسن العسکری عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار گیرد. آمین رب العالمین.

سبحان ربک رب العزة عما یصفون

و سلام علی المرسلین و الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی محمد

و آله الطیبین الطاهرین و العاقبة للمتقین.

بیستم جمادی‏الثانی 1427 هجری قمری مطابق 24 تیر 1385 ه. ش

سالروز تولد ام‏ابیها صدیقه‏ی کبری فاطمه زهرا علیهاالسلام

قم، حرم اهل‏بیت علیهم‏السلام

علی ربانی خلخالی


1) سوره‏ی محمد صلی الله علیه و آله آیه‏ی 7.

2) بحارالانوار ج 42 ص 187 ح 5.