1. فاطمهی زهرا، دختر رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم.
2. امامه بنت ابیالعاص، دختر زینب (بنت خدیجه همسر رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم(.
3. امالبنین بنت حزام ابنخالد کلابی.
4. خوله بنت جعفر بن قیس حنفیه.
5. ام حبیب بنت ربیعه.
6. لیلی بنت مسعود ارمنیهی تمیمیه.
7. اسماء بنت عمیس خثیمیه.
8. امسعید بنت عروة بن مسعود ثقفی.
9. امالبشار بنت حزام بن خالد بن ربیعه.
10. امشعیب مخزومیه.
11. محیاة دختر امرء القیس.
12. امولد.
13. صهباء ثعلبیه.
سال ازدواج هیچ کدام از بانوان فوق، غیر از حضرت زهرا علیهاالسلام (که در روز اول ذیحجه سال 2 هجرت صورت گرفت) روشن نیست. همچنین، به استثنای برخی از آنان، بر ما معلوم نیست که کدام یک از آنها عقدی و کدام یک جزو کنیزان بودهاند؟ اکثر شیعه و سنی مینویسند حضرت علی علیهالسلام 12 همسر عقدی و 18 کنیز داشته و از آنها 36 اولاد پیدا کرده است (1).
ابنشهرآشوب میگوید: بعد از شهادت حضرت علی علیهالسلام 4 زن و 18 کنیز از ایشان باقی مانده بودند: امامه، امالبنین، اسماء و لیلی. و بعضی نوشتهاند: اسماء، امالبنین و خوله.
شیخ شرف الدین نسابه مینویسد: 6 نفر از اولاد علی علیهالسلام در حال حیات او در گذشتند و 13 نفر وارث باقی ماندند که در مجموع 19 نفر میشوند. البته گفتهی این مورخ ناظر به اولاد ذکور، و نیز مربوط به بعد از رحلت آن حضرت است.
به گفتهی محمد بن جریر طبری: آن حضرت 9 زن عقدی و 18 کنیز داشته و از آنان 18 پسر و 18 دختر پیدا کرده است. اکثر علمای امامیه قائلند که آن حضرت از 30 زن نکاحی و کنیز، 36 اولاد به دست آورده که 19 تن از آنها پسر و 17 تن از آنان نیز دختر بودهاند.
1) زندگانی قمر بنیهاشم ابوالفضل العباس علیهالسلام: عمادزاده، صفحهی 44، انتشارات کتابچی، چاپ دوم سال 1370 ش، به نقل از: مروج الذهب مسعودی – جناب الخلود – منتخب التواریخ – کامل ابناثیر – عمدة الطالب فی أنساب آل ابیطالب – ناسخ – روضة الصفا – حبیب السیر – لب التواریخ – تاریخ طبری و سایر کتب انساب.