جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سوگند یاد کرد و بر زمین افتاد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

16. سید صدرالدین شهرستانی از منبری‏های مشهور کربلا است. او در سال‏های 1690 میلادی در مجلسی که از طرف هیئت مس‏گرهای کربلا – که همه ساله در ماه محرم برپا می‏شد – منبر می‏رفت. روز هفتم محرم معمولا به حضرت عباس علیه‏السلام متوسل می‏شوند، در سخنرانی خود چنین نقل کرد:

روزی صبح هنگامی که به زیارت حضرت عباس علیه‏السلام مشرف می‏شدم، مشاهده نمودم که مردی بر زمین خورده و به خود می‏پیچد. مردم اطرافش را گرفتند و مورد مسخره و استهزا قرار گرفته است.

سؤال نمودم: چه شده؟

یکی از افرادی که ایستاده بود، چنین جواب داد: جناب آقا! این مرد در مقابل ضریح حضرت عباس علیه‏السلام قسم خورد و چنین بر زمین افتاده و ظاهرا قسمش دروغ بوده، زیرا کسانی که همراه او آمدند و از او طلبیدند که قسم بخورد به خاطر روشن شدن حقیقت با همدیگر معانقه و مصافحه می‏نمودند، چرا که هم اکنون آن افراد در اطاق مخصوص کلیددار حرم حضرت عباس علیه‏السلام هستند.

حجت‏الاسلام و المسلمین سید صدرالدین شهرستانی می‏افزاید: من به اتاق کلیددار رفتم تا اوضاع را از نزدیک ببینم و چگونگی حادثه را بررسی کنم.

پس از آن که وارد اتاق شدم کلیددار، از من پذیرایی نمود. چند لحظه گذشت از چگونگی جریان جویا شدم.

بزرگ آنها چنین جواب داد: پیش از چندی یک سرقت و دزدی از ما صورت گرفت، در تجسس و تفحص برآمدیم و در مورد اشخاصی که سوابق دزدی دارند، تحقیق نمودیم و شک ما در مورد این شخص قرار گرفت، نزد او آمدیم و گفتیم: در مورد شما شک داریم که اموال ما را شما دزدیده‏اید.

او منکر شد و پس از اصرار و فریاد از او خواستیم کربلا بیاید و در مقابل ضریح حضرت عباس علیه‏السلام قسم بخورد، تا این که از راه قانونی وارد نشویم.

قبول نمود و به اتفاق هم کربلا آمدیم، سپس به مرقد مطهر قمر بنی‏هاشم علیه‏السلام و هنگام ورود به حرم از او خواستیم قسم بخورد. همین که قسم خورد بر زمین افتاد و به خود پیچید و این سزای کسی است که قسم دروغ بخورد.

در همین اثنا همان مرد قسم خورده وارد شد و دست این آقایان را می‏بوسید و معذرت می‏خواست و از آنان مهلت می‏خواست تا چند روز اموال مسروقه را بازگرداند، صورت جلسه نمودند و امضا کرد که کلیه اموال مسروقه را بازگرداند. (1).


1) همان مصدر ص 51.