جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

خرج حضرت ابوالفضل

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در روز اول ماه محرم الحرام 1423 برابر با 25 اسفند ماه 1380 جناب آقای مشهدی الله وردی باقری، فرزند علی، عضو شورای قریه قشلاق که فردی متدین و مورد اعتماد است، درباره کرامت حضرت ابوالفضل العباس (علیه‏السلام) این ماجرا را شرح دادند: از مادرم شنیدم که می‏گفت: در زمان گذشته وی از اولاد ذکور بی‏بهره بوده. بدین‏گونه که هر وقت پسری به دنیا می‏آورد مع الأسف پس از مدتی تلف گشته و از دنیا می‏رود. چندین سال به این نحو می‏گذرد سرانجام در سال 1330 بنده به دنیا می‏آیم. مادرم احساس می‏کند که من هم به سرگذشت پسران پیشین گرفتار خواهم شد. از این رو حضرت باب الحوائج ابوالفضل العباس

(علیه‏السلام) متوسل شده و نذر می‏کند که اگر من زنده بمانم، یک رأس گوسفند روز تاسوعای محرم در جلوی یکی از هیئت‏های سوگوار قریه خود، قربانی کند و گوشتش را طبخ نماید و آن را در مسجد جامی روستای قشلاق برای مردم عزادار با عنوان «خرج حضرت ابوالفضل العباس علیه‏السلام» اطعام کند.

این توسل نذر به اجابت رسیده و به واسطه عنایت حضرت ابوالفضل خداوند متعال مرا برای مادرم نگه می‏دارد. مادرم نیز به نذر خویش وفا نمود و آن را ادا می‏کند. سرانجام این نذر چندین سال ادامه پیدا کرد. روزی، تقریبا 25 یا 30 سال پیش دو رأس گوسفند داشتیم، یکی بزرگ و چاق و دیگری کوچک و لاغر. گفتم: بره بزرگ را به عنوان نذری حضرت ابوالفضل در روز یاد شده طبق سال‏های گذشته، قربانی می‏کنیم. به هر حال، شب تاسوعای محرم فرا رسید، ولی ما از تصمیم خود برگشته و گفتیم: بره بزرگ و چاق را برای خود نگه می‏داریم و در مقابل آن بره کوچک را قربانی می‏کنیم! سرانجام با این تصمیم خوابیدم که فردا آن را ذبح کنیم. سحرگاه رفتیم جایگاه گوسفندان تا به آن‏ها علوفه و آب بدهیم، اما با کمال تعجب دیدیم که آن بره بزرگ مرده است، ناچار در عوض بره دیگری را قربانی کردیم.

شایان ذکر است این نذر حدود پنجاه سال است که ادامه دارد. این قضیه را به خاطر آن نقل کردم که برادران دینی تلاش کنند نذر خود را تبدیل نکنند و از وسوسه‏های نفسانی برحذر باشند و نذر خویش را به طور کامل ادا نمایند. امید است در دنیا و آخرت زیر لوای حضرت ابوالفضل العباس (علیه‏السلام) قرار گرفته باشیم.