2. واقعهی دوم را چندین نفر از موثقین، مخصوصا سیدی والاتبار که اکنون نامش را فراموش کردهام، برای من نقل کردند. آنان گفتند:
در مازندران جنگلی است مشهور به جنگل نظر کردهی حضرت عباس علیهالسلام. همهی آنان آن واقعه را برای بنده با مضمونی واحد اینچنین نقل فرمودند:
در مازندران جنگلی بود که اهل مازندران از دور و نزدیک در فصل پاییز میآمدند و با اره و تبر و داس از هیزم آن جنگل برای زمستان خود استفاده میکردند. عدهای دزد و غارتگر دیدند اگر کار به همین منوال پیش برود، تمام درختان این جنگل از بین میرود و چیزی نصیب آنان نخواهد شد. لذا با هم توطئه کردند و توطئه این بود که در میان مردم مازندران معروف نمایند که این جنگل نظر کردهی حضرت ابیالفضل العباس علیهالسلام است و کسی حق ندارد از درختان این جنگل استفاده نماید. از این روش شبها چند چراغ بغدادی
در گوشه و کنار جنگل روشن مینمودند و آنها را به مردم نشان داده و میگفتند: به آن نورها توجه کنید و بدانید که حضرت عباس علیهالسلام نظر به این جنگل نموده است! مردم ساده و باایمان منطقه، همین که آن منظره را در شب مشاهده مینمودند، میگفتند قربان آقا ابوالفضل، و دست از بریدن درختان جنگل برمیداشتند.
مدتی که از این واقعه گذشت و آن توطئهگران دیدند دیگر کسی به سوی جنگل نمیآید و از درختان جنگل استفاده نمیکند، در یک شب، با ارههای برقی و کامیونهای متعدد، به سوی جنگل روانه میشوند. ولی همین که میخواهند درختان را اره کنند، مشاهده مینمایند شخصی سوار بر اسب، که نور از سر و صورت وی ساطع و لامع است، جلوی آنان قرار گرفته و به آنان میفرماید: به هیچ وجه حق ندارید حتی یک درخت از این جنگل را قطع نمایید، اگر تجاوز نمایید، مانند مجسمه سنگ شده و نقش بر زمین خواهید گشت. یکی از آنان گفت: آقا شما که هستید؟
فرمود: من، ابوالفضل العباس هستم. وی گفت: این مطلب را که «جنگل نظر کردهی حضرت عباس علیهالسلام است» خود ما جعل نمودهایم و واقعیت ندارد.
حضرت فرمود: آری، ولی چون این جنگل را به ما نسبت دادهاید، اکنون اگر بخواهید تجاوز کنید اعتقاد مردم نسبت به ما سست خواهد شد و بنابراین حق قطع نمودن درختان را ندارید. یکی از آنان، جسورانه و گستاخانه، به یکی از درختان نزدیک شد و همین که خواست با اره درخت را قطع کند، به صورت سنگ درآمده، نقش بر زمین شد! دیگران حساب خود را کرده، و پا به فرار گذاردند. و اکنون هم آن جنگل برقرار بوده و به جنگل نظر کردهی حضرت عباس علیهالسلام مشهور است.
العبد الفانی السید محمدمهدی المرتضوی اللنگرودی عبدالصاحب.