جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آرمیدگان در جوار پر مهر ابوالفضل

زمان مطالعه: 2 دقیقه

از آنجا که علمای ما به قدر و منزلت ابوالفضل العباس علیه‏السلام نزد خدای تعالی آگاهی داشته و می‏دانستند که خداوند در برابر آن جانبازی و ایثارگریهای او چه مقام و فضیلتی به او داده است، به او روی می‏آوردند و در جوار وی آرامگاه ابدی خود را قرار می‏دادند، زیرا که حضرتش را پناه خائفان و امید پناه جویان و فریادرس مستضعفان و حامی بی‏یاوران می‏دانستند. پس به این لحاظ به هنگام ارتحال از این عالم فانی به آستان او پناهنده می‏شدند و در جوار مرقد مطهر وی می‏آرمیدند و به کهف حصین او روی آور می‏گشتند، تا بلکه شفاعت حضرتش را شامل حال خود سازند و به سعادت جاودانه و نعیم ابدی دست یازند، و حاشا که ابوالفضل علیه‏السلام از همسایگانش دستگیری نکند و از آن کس که مرکبش را در آستانش فرود آورده روی گرداند.

از میان این بزرگان به نقل از «الذریعه» ج 3، ص 199 حاج سید محمد پسر محسن زنجانی متوفی سال 1355 ه. ق در زنجان است که بنا به وصیتش وی را در کربلا در جوار ابوالفضل علیه‏السلام به خاک سپردند.

همچنین در ص 323 همین کتاب آمده است که شیخ علی بن زین‏العابدین بارجیتی یزدی حائری صاحب کتاب «الزام الناصب فی أحوال الحجة الغائب» در صحن عباس علیه‏السلام دفن شده است.

و از ایشان است:

علامه شیخ علی یزدی بفروئی از شاگردان بزرگ اردکانی، مدفون در حجره‏ی مقابل حرم.

سید کاظم بهبهانی از شاگردان مرحوم آیة الله سید هاشم قزوینی، مدفون در رواق.

علامه سید عبدالله کشمیری از شاگردان اردکانی، مدفون در حجره‏ی چهارم از جنوب شرقی.

شیخ ملا عباس معروف یزدی، مشهور به سیبویه و برادرش ملا علی، معروف به اخفش، که هر دو دارای مقام عالی در امر تدریس می‏باشند، مدفون در حجره‏ی مختص به ایشان در جنب درب صاحب الزمان علیه‏السلام.

و شیخ کاظم الهر، صاحب فضل در علم و ادب، شاگرد شیخ صادق بن علامه شیخ خلف عسکر، مدفون در حجره‏ی آخر از طرف شمال شرقی.